Omena-siskon ollessa työkeikalla, olen lenkkeillyt ilman juttuseuraa, koira lenkkikaverina. Koirahan on kyllä maailman paras lenkkikaveri, ei skippaa yhtään lenkkireissua, vaan aina on innoissaan lähdössä mukaan. Siskon kanssa lenkkeillessä lenkki tietysti tuntuu puolta lyhemmältä, mutta yksin voi keskittyä kauniisti syksyn väreihin muuttuvia puita.

Aamulenkkien jälkeen olen harrastanut puutarhassa hyötyvenyttelyä. Keräilen maahan pudonneita omppuja samalla venytellen. Näin tylsästä omppujen keräämisestä on tullut hauskaa. Eilisen lenkin jälkeen poikkesin vielä metsään hakemaan suppilovahveroita, joista tein piirasta. Muuttelin taas paikkareiden piiraspohjan ohjetta vaihtamalla valkoiset jauhot ruisjauhoihin ja sämpyläjauhoihin. Nam, piiraasta tuli todella maukasta ja ruispohja korosti entisestään suppilovahveroiden makua. Annoksesta tuli kaksi piirasta joista toinen jäi kotiin ja toinen Omena-siskolle.

Muuten oma olo liikkunnan ja syömisten suhteen on ollut hyvä. Ihan leivättömällä en ole ollut kun on niin vaikea keksiä millä sen aamupalaleivän korvaisi, joten olen syönyt päivittäin kaksi ruispalaa. Kuppiviikon pms-oireista eli syöpöttelystä vuoroin suolaista, makeaa ja rasvaista olen selvinnyt hyvin. Tosin makeannälkä oli yhtenä päivänä niin paha, että kourallisen verotin lasten viinikumiboxista, hyi minä tuhma olin...

Tässä vielä suppilovahveropiiraan ohje. Palanen tätä ja salaattia seuraksi korvaa hyvin lounaan.

Suppilovahveropiiras

Pohja
3 dl ruisjauhoja
3 dl sämpyläjauhoja
50 g margariinia
3 dl rasvatonta maitoa
1 pala tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa

Sekoita jauhot ja rasva sekaisin
Liuota kädenlämpöiseen maitoon tuorehiiva ja sekoita jauhoseokseen tasaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä 10 minuuttia.

Täyte
Suppilovahveroita
1 iso sipuli
1 prk raejuustoa
2 prk kevyt kermaviiliä
2 dl kevyt juustoa raasteena
4 munaa
ripaus suolaa

Paista tuoreet pilkotut suppilovahverot ja sipulit niin, että sienien neste haihtuu, mausta sienet suolalla. Hiero raejuusto kulhossa tahnamaiseksi, lisää kermaviilit ja munat. Lisää joukkoon jäähtynyt sieni-sipuliseos sekä juustoraaste. Sekoita seos tasaiseksi.
Taputtele taikina öljyllä voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunalle ohueksi. Lisää täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa kunnes täyte on hyytynyt ja saanut vähän väriä.